Follow:

Snuden på Ruden

– et projekt om små børns adgang til det offentlige rum


Hvorfor skal vi snakke om, når det offentlige rum ikke er indrettet til små mennesker?

Forestil dig, at du aldrig kan nå det, du gerne vil se på. Du kan ikke engang selv komme på toilet. Ikke fordi, du ikke har kontrol over din krop og kropsfunktioner. Men fordi du ikke kan nå. Du har en masse virketrang, og du ved, at du har en opdager gemt inde i dig. Men verden er i vejen.

Vi skal snakke om børn i det offentlige rum fordi

  1. Børn er borgere
  2. Børn er forbrugere
  3. Børn er nysgerrige
  4. Børn har forældre

Når man snakker om børn i det offentlige rum – eller bare laver en hurtig google-søgning på “Børn i det offentlige rum”, deler emnet sig hurtigt i to bunker;

Omdrejningspunktet er ganske enkelt de voksnes syn på børn og på hvordan de her børn egentlig er lidt irriterende. Kort sagt; hvordan får vi børn til at gøre som der blev sagt i det offentlige rum.

Men vi deler alle sammen det offentlige rum.

Det offentlige rum skal i højere grad indrettes til børn

  1. af demokratiske grunde – fordi børn er borgere og dem der former vores verden i fremtiden. Det er demokratisk dannelse at indrette det offentlige rum til børn.
  2. af økonomiske grunde – fordi børn er forbrugere og dem vi skal leve af i fremtiden. Børn skal også lære at navigere i en helt ny verden af forbrug.
  3. af etiske årsager – fordi børn er nysgerrige mennesker af natur og det skal vi leve af i fremtiden
  4. af praktiske årsager – fordi børn har forældre og forældre har mange ærinder i det offentlige rum i en travl hverdag.

Share on