5 TEDtalks jeg aldrig bliver træt af at se

30. januar 2019christianefalke

 

Graham Shaw: Why people believe they can’t draw – and how to prove they can

En utrolig jordnær talk for enhver der har siddet foran et blank stykke papir og tænkt ”Jeg aner ikke hvad fanden jeg har gang i. Jeg kommer aldrig til at kunne tegne!”. Det der gør talk’en sjov er, at du ikke bare skal sidde og lytte – du skal tegne samtidig. Og jo. Du kan godt tegne.

Emilie Wapnick: Why some of us don’t have one true calling

Hvad vil du gerne være når du bliver stor? Hvis du har haft bare den mindste smule angst for det spørgsmål på et eller andet tidspunkt, så vil du kunne se dig selv i den her talk. Hvis du stadig ikke ved hvad du vil være når du bliver stor, så er du måske også multipotentialit. Det er en af de talks jeg vender tilbage til igen og igen, når jeg kommer i tanke om, at jeg måske snart skulle finde mit livs store kald. Den beskriver on point, de superevner, der følger med at have brede interesser; Idesyntese, hurtig indlæring og tilpasningsevne.

Ken Robinson: How schools kill creativity

Uanset hvilken talk du finder med Ken Robinson, så er den værd at se og høre. Han er munter og fuld af lun britisk humor – jeg bliver ved med, at synes han er sjov, uanset hvor mange gange jeg ser den.. I denne talk – som nærmest er en TEDtalk legende – spider han hele vores uddannelsessystem, og forklarer hvordan børn aflærer kreativitet igennem deres opvækst og skoletid. Han forklarer, hvordan alle skolesystemer verden over fokuserer på de samme akademiske dyder, hvor fejl er det værste man kan begå – næst efter at forfølge din kreativitet. Den er et must see for alle, der har det mindste med mennesker og kreativitet at gøre.

Matthew Carter: My life in typefaces

Forbindelsen mellem skiftende teknologier og design fremhæves her af skaberen af nogle af verdens mest berømte skrifttyper. Skrifttyper kan tilpasses og formidle mening i deres form ud over de ord, de er skabt til at danne.

David Kelley: How to build your creative confidence

Kreativitet er noget tilgængeligt i forskellige former for alle. Men samfundet har gentagne gange forstærket forestillingen om, at kun “kreative mennesker” kan være kreative og lade andre lade sig væk fra det i frygt for dømmekraft.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *