Du har 0,2 sekunder til at overbevise potentielle kunder om, at du er værd at følge på instagram! Skal du bruge din instagram bio til at fange deres opmærksomhed? Få 11 tips til at få det optimale ud af din instagram profil i en praktisk og overskuelig tjekliste!
Ifølge forskning tager det kun 2/10 af et sekund for online besøgende at forme et indtryk af, hvem du eller din business er. Det er jo så godt som ingenting!
Du kan derfor have nok så godt content i dit instagramfeed – det batter ikke meget, hvis besøgende ikke når længere end til dit profilbillede og din bio.
Du har flere forskellige muligheder for at lave en iøjenfaldende instagram profil. Her i artiklen kan du lære 11 måder at få det optimale ud af din instagramprofil
Har du for travlt til at læse hele artiklen? Så snup hop ned til bunden og snup tjeklisten!
Indhold
- Profilbillede
- Dit navn
- Biografi
- Brug hashtags i din profil
- Link til andre brugere i din profil
- Brug emojis i din profil
- Link til dit website
- Link til flere sider
- Kategori
- Lokation, email og tlf
- Dine højdepunkter
Få det bedste ud af alle 11 punkter, for at få en instagramprofil, der er æstetisk, unik og “on brand” – du vil gerne have profilen lynhurtigt fanger besøgendes interesse, og at de ikke er i tvivl om HVEM du er og HVAD du laver.
1. Profilbillede
Det vigtigste du skal huske ved profilbilleder er; Du kan ikke zoome! Det betyder, at du ikke kan klikke på andres profilbilleder, og komme tættere på det, for at se, hvad det forestiller. What you see, is what you get.
Derfor er det vigtigt, at profilbilledet tydeligt fortæller, hvem profilen tilhører – og står knivskarpt i den rigtige opløsning.
Lad os tage det tekniske først; Opløsning og størrelse.
Når du ser billedet på en mobil, har profilbilledet en størrelse på 110×110 pixels, og nogle steder på instagram er det endda så småt som 40×40 pixels – for eksempel i søgninger. Det betyder ikke, at dit billede skal have den størrelse, når du oploader det – det vigtigste er at det har en ratio på 1:1 – altså er kvadratisk.
Hvad skal med på billedet?
Dernæst; Hvad skal billedet forestille? Som nævnt, så er det et ret lille billede, du viser på din profil, så som brand vil det give mest mening at vægle et logo eller headshot. Her har du størst mulighed for at få detaljer med, der fortæller, hvem og hvad profilen tilhører.
Hvis du bruger et billede af dig selv, så overvej om der er nogle objekter du kan tage med på billedet. Det helt oplagte er at finde noget, der har med din business at gøre – er du frisør, så hav en saks i hånden, sælger du blomster, så hav en blomst i håret.
Dit profilbillede skal være “on brand”
Dit profilbillede skal – ligesom resten af din visuelle profil – selvfølgelig være “on brand”. Det vil sige – det skal matche resten af dit brand. Brug dit logo og de farver, som du har tilknyttet til dit brand. Tag også hensyn til om dit profilbillede passer ind i den æstetiske stil, der er i dit instagram feed. Hvis din stil er helt lyse, blide billeder, skal du måske ikke have et profilbillede med fuld skrald på farverne.
En sidste ting at have med i tankerne, når du vælger profilbillede er, om det kan bruges hele året. Det siger sig selv, at du ikke skal have nissehue på i juli – med mindre du lever af at sælge julehjerter året rundt.
Logo eller personligt billede?
Hvis du tilnærmelsesvis kommunikerer som “dig selv” på instagram, og der er bare en lille lighedstegn mellem dig og dit brand – så brug et headshot. Hvis du kommunikerer som en større virksomhed, med ansatte, og hvor kunderne har kontakt med flere forskellige – så brug et logo.
Hvis du ikke er så glad for at få taget billede, eller poste billeder af dig selv, så brug et personligt billede som profilbillede. Så er du sikker på at der altid er mindst ét billede af dig selv på din profil.
2. Brugernavn og navn
Dit navn og dit brugernavn er to forskellige ting på instagram. Mens dit brugernavn fx er @christianefalke – så kan du i indstillinger vælge et skrive et navn, som fortæller hvad du laver. Det vil dukke op, når brugere søger på dit navn, og giver lynhurtigt svar på; HVEM er du og HVAD er du. Dit navn og dit brugernavn er også det eneste, instagram inkluderer i søgninger.


3. Biografi
Profilbilleder og profilens navn fanger brugernes opmærksomhed, men teksten er, hvad der får gæster til at blive hængende og tjekke din profil ud.
Brug biografien på kort at beskrive, hvad du kan og hvad du laver – din biografi skal sætte tonen for, hvad nye følgere kan forvente af din profil. Som besøgende vil jeg gerne lynhurtigt have besvaret spørgsmålet; Hvem er du, hvad tilbyder du og hvorfor skal jeg følge dig?
Din profiltekst skal være informativ og interessant – og du skal overbevise besøgende om, at hvis de følger DIG, så vil du forbedre indholdet og værdien af deres feed (oversigten over billeder fra profiler du følger).
Og det har du kun 150 anslag til. Det handler derfor om at være knivskarp. Du skal appellere til den målgruppe, du har valgt at fokusere på, på Instagram – og den skal sætte tonen for de billeder du deler – og dermed den oplevelse, du giver dine følgere.
Fokus på brandet
Du kan finde inspiration til din bio i din virksomheds værdier eller mission. Det vigtigste er, at du giver den rette information, så dit brand er nemt at identificere.
Fokus på Call to action
Du kan også vælge at have fokus på at bruge din bio til at opfordre til handling. En bio med kreativ CTA skal lokke dine besøgende til at besøge din butik, kontakte dig eller interagerer med dig på instagram.
Fokus på Social Proof
Brug “social proof” – eller “sociale beviser” – i din profil. Har du et nyhedsbrev med mange subcribers? Så fortæl det! Har du en e-bog der er blevet hentet over 1000 gange? Fortæl det! Og endnu vigtigere; Link til det!
Fremmed-testen
Få en fremmed til at læse din profiltekst igennem, og spørg bagefter om de kan svare på, hvem du er og hvad du laver. Hvis ikke, så er det tilbage til skrivebordet.
4. Brug hashtags i biografi
Selvom der kun er 150 anslag at boltre sig på, så overvej at inkludere hashtags i din biografi. Det skal selvfølgelig være hashtags du selv bruger. Er du coach, og har en tilbagevendende challenge hver fredag – så sørg for at tagge billeder med det hashtag – måske #frihedsfredag – og brug dette i din biografi. Eller har du skabt et onlinekursus, med et unikt hashtags – så brug dét i din bio.
Et hashtag i din biografi kan være med til at drive opmærksomhed hen til det produkt du ønsker. Det er også en genial måde at finde frem til brugerskabt indhold, som du kan dele (med tilladelse selvfølgelig) på din profil.
5. Link til andre brugere
Du kan i din biografi også linke til andre brugere ved bare at skrive deres brugernavn. Har du flere forretningsområder, med hver sin instagramkonto kan du linke til dem på den måde.
Du kan også linke til din privatprofil på instagram – og på din privatprofil skal du selvfølgelig altid linke til din business-profil.
6. Brug emojis
Emojis er alle vegne, hvor der er tekst. De er blevet en fast del af hverdagen og en anerkendt måde at kommunikere på. Faktisk så meget, at Oxford Dictionary i 2015 udråbte årets ord til at være….; 😂
Du kan bruge emojis på Instagram, både på din profil og i dine billedtekster.
Men hvorfor skal du bruge emojis i din profiltekst?
De sparer plads!
Én emoji fylder ét tegn – Så brug emojis når du kan erstatte et ord med en emoji; “Sæt ild under din marketing” bliver til “Sæt 🔥 under din marketing” – Eller “Tjen flere 💰 på dine produkter”. Eller hvad med “Har du husket 🌼 til mors dag?” – Du kan sikkert selv finde på flere.
De udtrykker følelser!
Du kan bruge emojis til at udtrykke simple følelser, med kun en lille risiko for at det bliver misforstået. Emojis giver teksten personlighed og vækker empati hos læseren – to ting der er essentielle i kommunikation. Emojis er med til at smøre følelses-farvelade på ellers neutrale tekster, og de er så indbyggede i vores kommunikation, at alle uanset alder forstår de fleste af dem.
De fanger opmærksomhed!
Når vores hjerne skal afkode omverdenen – eller en tekst – starter den med det nemmeste først. Så hvis du slår op på en tilfældig side i en bog, kigger på den i 3 sekunder og lukker den igen, vil du helt sikkert kunne fortælle hvilke billeder der var på siden – måske også gengive en af overskrifterne. Men du kan ikke huske ordene. Din hjerne elsker at afkode nemme ting – og emojis, de er nemme at afkode, og derfor får de også hjernens opmærksomhed.
Men er det ikke kun sådan noget for de unge? Nej. En undersøgelse fra 2014 viser at det kun er 54% af alle der bruger emojis, som er under 34 år.
Så sæt gang i din instagram med nogle emojis!
7. Website link
Du har kun ét sted på hele instagram, hvor du kan linke til ét website – og det er i website feltet på din profil.
Du kan ikke linke til websites i billedtekster, kommentarer eller nogen andre steder. Du kan naturligvis godt skrive linket, men du kan ikke trykke på det. Det bliver ikke til et aktivt link.
Du skal selvfølgelig bruge muligheden for at linke til dit website. Og du er sikkert også stødt på #linkibio – Mange skifter løbende deres website ud, fx ved nye kampagner eller blogindlæg. De poster et billede i deres feed med det nye tilbud, og skriver “Se link i bio” – hvor de har lagt linket til kampagnen ind.
Problemet med det er, at instagrams feed ikke længere er kronologisk. Det betyder, at dine følgere ikke får dine billeder i den rækkefølge, du poster dem, men i den rækkefølge, der er relevante for dem – ifølge instagrams algoritme. Så når en bruger ser, at der står “link i bio” i et opslag, er det ikke sikkert det passer med det faktiske link – det er måske blevet skiftet i mellemtiden.
Din egen landingpage
Du kan undgå det problem ved at skabe en decideret instagram landingsside til at sætte i din instagramprofil. Den kan fx. hedde www.mitdomæne.dk/velkommen.
Her kan du ligge dine relevante kampagner ud, når du vil dele dem med instagramfølgerne. Hvis du ofte linker til dine nye blogindlæg – så husk at det nye blogindlæg oftest ligger øverst på din webside. Du behøver derfor kun linke til din webside og ikke specifikt til blogindlægget.
8. Link til flere websites
Der er forskellige muligheder for at linke til flere websites. Det fungerer ved at du benytter en tjeneste, der skaber et link. Det linker kan du sætte på din instagram. Når en bruger klikker på linket, kommer de ind på en landingpage, og det er så her du kan linke til flere sider.
- Linktree
- Campsite
- Linkin.bio fra Later
Fælles for alle 3 tjenester, er at du har begrænsede muligheder i gratis-versionen.
9. Kategori
Kategori er en af de features, der kun er tilgængelig for dig, hvis du har en business-profil, og det er endnu en måde, du kan vise, hvad din profil handler om.
Instagram bruger den info til at foreslå din profil til brugere, og til at foreslå dig relevante profiler, du kan følge.

10. Lokation, mail og telefon
Hvis du gerne vil have at dine kunder nemt og hurtigt kan finde dine kontaktinformationer, så kan du indtaste din email og dit telefonnummer.



11. Højdepunkter
Har du mange højdepunkter på din instagram profil og vil du gerne give dem et lækkert look?
Stories – eller historier på instagram er indhold – billeder eller video – der har en levetid på 24 timer. Du kan forlænge dine stories levetid ved at gemme dem som højdepunkter på din profil. De vil være øverst på din profil, over dit feed.
Du kan sætte coverbilleder på dine højdepunkter og på den måde sikre, at dit instagram feed er visuelt lækkert at se på – og er en tydelig del af dig og dit brand.
En profil med mange højdepunkter, med flotte covers, giver indtrykket af en professionel profil – og aller vigtigst; En profil, der er levende! Netop gennem dine højdepunkter, kan du vise mere af, hvilket indhold og hvilken værdi, du skaber for dine følgere.
Du kan læse mere om, hvordan du får æstetisk smukke højdepunkter i indlægget her. Du lærer at skifte covers på dine højdepunkter og du bliver guidet igennem trin for trin.
Tjekliste til den perfekte instagram profil? Hent tjeklisten til at få det optimale ud af din instagramprofil lige her